Din frageda pruncie fiind inconjurat de minunata si ametitoarea mireasma a muzicii, a urmat studiile muzicale primare si liceale la Liceul de Arta „Ciprian Porumbescu”, in urbea natala, in cetatea Sucevei, dupa care le-a desavarsit in Bucuresti, urmand Facultatea de Muzica din cadrul Universitatii „Spiru Haret”.
Cea mai de valoare scoala a fost cea pe care a urmat-o cu multa sarguinta, daruire si placere, ca membru al Ansamblului de Copii si Tineri „Balada Bucovinei”, unde l-a avut drept mentor pe distinsul dirijor si folclorist, maestrul George Sarbu. Aici, Alin Suceveanu a inmugurit si a crescut un falnic stejar al cantecului bucovinean, aici s-a plamadit ca artist, si tot impreuna cu acest ansamblu a colindat in lung si-n lat lumea, falindu-se cu folclorul nostru. Un pas mic pentru folclorul muzical romanesc, insa un pas mare pentru artistul Alin Suceveanu, a fost primul sau album „Scumpa floare-i norocu”, reprezentrand si debutul sau in lumea interpretilor de cant traditional, album ce a ajuns in casele iubitorilor de muzica traditionala romaneasca in anul 2004.
Pentru ca sa aminteasca si lumii de plaiurile natale, si-a luat numele de Alin Suceveanu si a pornit sa picure in inimile oamenilor, prin cantecul sau, cate un strop de fericire.
Ajuns in valtoarea de neoprit a Bucurestilor, incepe sa aiba o bogata activitate artistica, meritand mentionate urmatoarele: Colaborator al Ansamblului Artistic „Ciocarlia” al Ministerului Administratiei si Internelor, Bucuresti (director: Gheorghe Sapunaru / Ionut Sidau / Steliana Sima, dirijor: Marian Alexandru) Colaborator al Cercului de Muzica Populara al Centrului Cultural al M.A.I., Bucuresti (dirijor: Marius Olmazu) Colaborator al Ansamblului „Cununa Carpatilor” al Centrului Cultural „Tinerimea Romana”, Bucuresti (dirijor: Georghe Popa).
Muzica populara Genuri muzicale
pentru a viziona un videoclip al artistului Alin Suceveanu, executati click pe imaginea dorita
urmator:
Camelia Florescu precendent:
Elena Ionescu Mateescu